menu

Editie 1

Wat staat er allemaal in?

Verkrijgbaar in digitale of gedrukte versie

Gedrukt

Digitaal

Sophie Jane is pas 21 en werkt nu al in een tattoo shop in De Pijp in Amsterdam. Hoe kom je daar terecht? Is daar een opleiding voor? En werk je als tattoo artist eigenlijk in loondienst of als zzp'er? Wij vroegen haar het hemd van het lijf!

Pag. 6 - Interview met Sophie Jane

Een mooie print gemaakt door Mañana Mañana die je kunt uitknippen (gedrukte versie) of kunt printscreenen als telefoonachtergrond (digitale versie).

Pag. 11 - Uitknipprint / telefoonachtergrond

In deze rubriek houden we je op de hoogte van de leukste/nieuwste apps, podcasts, boeken en gadgets.

Pag. 12 - Keep You Updated

Melisa start een nieuwe onderneming en vertelt je iedere editie hoe dat haar afgaat. In editie 1 lees je wat voor bedrijf ze start en hoe dat idee ontstaan is.

Pag. 14 - Dagboek van een ondernemer

Twee lezeressen vertellen open over hoeveel geld zij verdienen en zetten op een rijtje waar zij dit aan uitgeven.

Pag. 15 - Het kasboekje van...

Al je taken gedaan krijgen in minder tijd, dat klinkt goed, toch? We vertellen je in dit artikel alles over de 5-hour workday productiviteitstheorie en lieten een testpanel de theorie eens uitproberen.

Pag. 19 - Testpanel: de 5-hour workday

In Offline Getaway bezoeken en recenseren we droombestemmingen dicht bij huis waar je je even kan terugtrekken voor een offline momentje. Dit keer bezochten we een prachtig hutje in de bossen van de Ardennen.

Pag. 22 - Offline Getaway

Evelien startte op haar 21e met 0 euro op de bank een eigen onderneming. Zeven jaar later runt ze MDV Europe, wat inmiddels is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Zij zorgt er met haar bedrijf voor dat wij o.a. in Nederland in de winkels de merken Beautyblender en Invisibobble kunnen kopen.

Pag. 27 - Interview Evelien de Vries

We stelden lezers vragen over hun werk en de antwoorden lees je op het prikbord.

Pag. 31 & 45 - Prikbord

In deze rubriek zetten wij het talent van een lezeres in de spotlight!

Pag. 32 - Talent in de spotlight

Vroeger was er Dr. Love aan wie je in meidenbladen al je vragen kon stellen over zoenen en seks. Nu is er haar grote zus Dr. Money aan wie je je vragen kan stellen over geldzaken. In deze editie beantwoordt ze twee van jullie vragen.

Pag. 33 - Dr. Money

Vier Nederlandse ondernemers met een groen hart. Met deze producten in je badkamer maak je een groot verschil voor het milieu.

Pag. 34 - Ondernemers met een groen hart

Zo haal je flink de bezem door je off- en online leven! Met tips om je huis, je telefoon, je laptop en je sociale leven te reinigen.

Pag. 36 - De Grote Voorjaarsschoonmaak

In deze rubriek spotten wij zzp'ers in hun natuurlijke habitat: een koffietentje. We stapten een koffietentje in, zochten iemand met een laptop en vroegen wie diegene is en wat hij/zij daar aan het doen was.

Pag. 39 - Zzp'er in het wild

Een tijdschrift is geen tijdschrift zonder een winactie :-)

Pag. 40 - Winactie

Nisrine werkt bij NOS Stories, een  succesvol Instagramaccount met nieuws voor jongeren. We vroegen haar hoe ze deze baan bij NOS bemachtigd heeft en wat het succes is achter NOS Stories.

Pag. 41 - Interview Nisrine Sahla

Wat moet je doen als iemand jouw foto's, illustraties, teksten of muziek gebruikt zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gevraagd? Mag je hiervoor een schadevergoeding rekenen en zo ja, hoeveel dan? En hoe ben je er zeker van dat je niet iemand vals beschuldigt? Social media juriste Charlotte Meindersma legt het allemaal uit in deze Business Class!

Pag. 46 - Business Class: Auteursrecht

Hoofdredactrice Jennie vertelt hoe het is om een eigen tijdschrift op te zetten. Ze vertelt hoeveel geld ze heeft moeten investeren, wat goed ging en wat obstakels waren.

Pag. 50 - Editor's note

Info

Social

Contact

Adres

© 2019 Maja magazine